Karvanpoisto- miten se toimii

Karvojen vähentäminen ja poisto

Kiusallisten ihokarvojen poistamiseksi on monta eri menetelmää: voidaan käyttää depilaattoria, vahaa, sokerointia tai nyppimistä, IPL valoa, voiteita, lankausta tai laseria. Kaivopuiston Klinikka on ottanut käyttöön uuden karvanpoistomenetelmän, aleksandriittilaserin. Laserin teho perustuu siihen, että laservalo imeytyy ihokarvan kasvokohtaan karvatuppeen ja lämmittää sitä, lämmön vaikutuksesta karvatuppi kuolee ja karva putoaa pois.

Miksi kaikki karvat eivät häviä kerralla?

Karvatuppi on elinkaarensa aikana eri vaiheissa. Anageeni eli kasvuvaiheessa karvafollikkeli tuottaa uutta karvaa ja karva pitenee. Anageenivaiheen lopussa on telogeeni eli lepovaihe jolloin karva ei kasva eikä putoa. Kolmas vaihe on kategeeni surkastumisvaihe, jolloin karva irtoaa. Laser vaikuttaa vain anageeni eli kasvuvaiheen karvatuppiin. Noin yksi prosentti karvoista on lepovaiheessa ja noin 10-15 % surkastumisvaiheessa. Mikään karvanpoisto ei vaikuta näihin, ei myöskään laser. Karvojen määrä iholla vaihtelee myös iän, hormonaalisen aktiviteetin ja muiden syiden, esimerkiksi sairauksien takia.

Karvan poistoon voi käyttää erilaisia menetelmiä, aleksandriittilaserin 755 nanometrin valo sopii erityisen hyvin suomalaiselle iho- ja karvatyypille. Valo imeytyy karvafollikkelin melanosyyttisoluihin, infrapunavalo myös karvafollikkelin verisuonten hemoglobiiniin. Laservalo lämmittää ja tappaa karvafollikkelin. Laservalo lämmittää myös ihoa ja sen takia hyvä kivun hoito on tärkeä, samoin ihon jäähdyttäminen palovammojen estämiseksi. Laitteessa onkin erillinen jäähdytysjärjestelmä, joka pitää käsittelypään miellyttävän viileänä.

Nykyisin ei enää puhutakaan karvojen poistosta vaan karvojen vähentämisestä jokaisella hoitokerralla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hoitoja on usein syytä ottaa sarjana. Jotta sarjahoidon hinta ei nousisi kohtuuttomaksi olemme asettaneet kertahoidon hinnan kohtuulliseksi.

Kirjoita tekstisi tähän...